Borgo de'Pazzi

Borgo de Pazzi is een Italiaans garenmerk dat zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen. Het merk is onderdeel van het bedrijf Effe Elle. Het blijkt voor meerdere mensen een moeilijke naam te zijn , er wordt nog wel eens Borgo de Pizza of Borgo de Piazza van gemaakt. Letterlijk betekent de naam Dorp van Gekken, dat is nu juist wat de garenontwerpers voor ogen hebben om niet een standaardgaren aan te bieden maar iets speciaals of geks. Magic Kette, sokkengaren wat eerst moet worden uitgehaald voordat het verwerkt kan worden is er een mooi voorbeeld van. De resultaten en effecten zijn verrassend voor elke handwerkster die niet van standaard houdt.

 

Dit bedrijf heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige garens. Borgo de Pazzi is een merk dat zich onderscheidt van andere garenmerken doordat alles wordt geproduceerd in Italië, in de eigen fabriek van Effe Elle of door een van de partners in het district waar ze gevestigd zijn. (Prato - Toscane). Het bedrijf heeft daarnaast een 100% made in Italy garantie, afgegeven door het Italiaanse Instituut ter bescherming van producenten, om kwaliteit te waarborgen. Borgo de Pazzi onderscheidt zich daarnaast ook door het aanbod van unieke natuurlijke garens. Brei- en haakgarens die kunnen oplopen tot naalden 25- 35, lontwol in een divers kleurengamma.

 

Maar niet alleen garens van dieren maar ook natuurlijke garens van planten zoals Pima katoen, brandnetel, hennep, raffia, lyocel ( tencel)  maken al jaren deel uit van het assortiment. Om de ecologische lijn uit te breiden is 3 jaar geleden de Amore lijn geintroduceerd een garen wat wordt gemaakt van gerecyclde kleding. Daar mensen zich steeds bewuster worden van het uitputten van de natuurlijke bronnen is dit vooral voor de duurzame garen liefhebbers een geliefd garen. Het kleuraanbod wordt elk jaar uitgebreid evenals de variaties in samenstellingen. Naast de "gewone Amore" is er nu ook Amore Jeans, Amore Cotton, in 2 diktes en als laatste loot aan de stam de Amore Cashmere. Op deze manier is het mogelijk dat jij zo meteen misschien met een oude spijkerbroek op je hoofd loopt.

Milly, het prachtige tweedgaren, is nu ook uitgebreid met Mily Due. De naam zegt het al, het is dubbel getwijnd garen, in 27 prachtige kleuren.

Prima is een gloednieuw artikel in de collectie, een verloopgaren van 100% wol in cakebollen met mogelijke projecten als omslagdoeken, shawls, vesten, truien en wat u er zelf maar inziet. Best wel een uniek garen omdat er nagenoeg geen fabrikanten zijn die verloopgarens hebben in puur wol.

© 2018 - 2021 Het Wolwinkeltje | Wolwinkel Drachten | sitemap | rss