Istex Lopi - IJslandse wol

Lopi

Lopi is fantastische IJslandse wol waar u de leukste en mooiste kledingstukken mee kunt maken. Lopi wol is afkomstig van de vacht van IJslandse schapen. Het betreft hier een puur schapenras welke in het verleden nooit werd gekruist met andere schapenrassen. Het IJslandse schaap staat er algemeen om bekend uitstekend opgewassen te zijn tegen het koude klimaat wat is terug te vinden in de uitstekende, isolerende eigenschappen van de wol.Bent u dus met andere woorden op zoek naar een warme wol die waterdicht is en waar u de mooiste creaties mee kunt realiseren? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat Lopi wol voor u heel wat moois te bieden heeft!

De unieke vezels van Lopi wol

Eén van de meest in het oog springende kenmerken van Lopi wol is terug te vinden in de unieke vezels waarover ze beschikt. De buitenste vezels beschikken over een waterdicht karakter en hebben een lange en stevige textuur. Daarnaast staat deze wol er om bekend over een mooie, glanzende uitstraling te beschikken. De binnenste vezels van Lopi wol voelen dan weer fijn en zacht aan. De uitstekende isolerende werking is natuurlijk een niet onbelangrijk voordeel. Het zachte garen van Lopi zorgt er voor dat u op uitstekende wijze de leukste en mooiste winterse kleding kunt breien of haken in verschillende kleuren. Is dit precies wat u zoekt? Dan hoeft niets u nog in de weg te staan om Lopi wol te kopen hier bij Het Wolwinkeltje.

Prima geschikt voor het maken van warme kleding

Het warme, isolerende karakter van Lopi wol zorgt er voor dat u probleemloos een prachtige trui, een warme muts en sjaal evenals een vrolijke, dikke trui kunt maken. Eigenlijk zijn de mogelijkheden waar u met Lopi wol over kunt beschikken eindeloos te noemen. Dit is mede het geval omdat er in het assortiment met wol van Lopi heel wat uiteenlopende kleuren zijn terug te vinden. Zo kunt u zowel kiezen voor natuurlijke tinten als voor vrolijke felle kleuren. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, welke Lopi wol u ook graag wenst te bestellen, u kunt ze in de gewenste kleur terugvinden in het uitgebreide assortiment!

Een proeflapje breien met Lopi wol

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat breiwerk van Lopi nadat u deze de eerste keer heeft gewassen kan uitrekken. Omwille van deze reden wordt het eigenlijk steeds aangeraden om eerst even een proeflapje te breien. Was het vervolgens en meet ze vervolgens op. Op deze manier kunt u precies bepalen wat nu de gewenste naalddikte en stekenverhouding dient te zijn. De wol is wel wasbaar op een temperatuur van 30 graden op een wolprogramma maar handwas wordt aangeraden. Laat de gemaakte kledingstukken vervolgens liggend drogen. Gaat de Lopi wol op een zeker ogenblik pillen of pluizen? In dat geval kunt u met behulp van een pluizentondeuse alle pluisjes zelf weg scheren. In de praktijk zorgt de unieke kwaliteit van Lopi wol er echter voor dat pluizen niet snel voor zal komen.

Haal uw Lopi wol vandaag nog in huis hier bij de webshop van Het Wolwinkeltje

Bent u ook van plan om voor de aankomende koude wintermaanden de mooiste creaties te realiseren met behulp van Lopi wol? In dat geval bent u hier bij Het wolwinkeltje aan het juiste adres! 

Inlijst service

© 2018 - 2024 Het Wolwinkeltje | Wolwinkel Drachten | sitemap | rss