Scheepjes Downtown

Scheepjes Downtown is een zelfstrepend, Premium Blend garen gemaakt van Extra Fine Merinowol en Nylon. Deze mix van materialen zorgt voor een lichtgewicht en warm garen dat juist ook onderhoudsvriendelijk en duurzaam is.


Downtown heeft bovendien een zachte touch, mooie stekendefinitie en geeft projecten een soepelvallend effect.
Dit maakt het garen perfect voor kleurrijk gestreepte accessoires, zoals mutsen, collen en sokken.

Scheepjes Downtown is een slijtvast garen van 75% extra fijne merinowol en 25% nylon in energieke gemêleerde kleuren. Het garen is warm, heeft de ademende kwaliteit van wol, maar is dankzij het nylon slijtvast en gemakkelijk in onderhoud.

Die combinatie maakt Downtown bijzonder veelzijdig. Zo voelt het garen zacht aan en valt het mooi en soepel, zodat het ideaal is voor het breien of haken van kleding en modeaccessoires.

En omdat Downtown daarnaast sterk en slijtvast is, is het ook zeer geschikt voor knuffelbeesten, woonaccessoires of sokken met interessante streeppatronen.

Het eigenzinnige Downtown is een zustergaren van Scheepjes Metropolis garencollectie, een garen in schitterende unikleuren. Deze garens delen dezelfde garendikte en samenstelling en zijn beide méér dan alleen een sokkengaren!

Bovendien zijn de kleurstellingen van Downtown gekozen om aan te sluiten bij het kleurenpalet van Metropolis. Dit maakt hen een ijzersterk duo dat het beste in elkaarnaar boven haalt! Denk aan een gebreide trui met contrasterende mouwen of gestreepte sokken met een unikleur hiel en teen.

Downtown is verkrijgbaar in 18 gemêleerde kleuren. Een bol Scheepjes Downtown weegt 50 gram en heeft een looplengte van 200 meter. De aanbevolen naalddikte is 2.50-3.00mm.

 

 

Sorteer op

Scheepjes Colour Lab CAL

Scheepjes moedigt u aan om te experimenteren met kleur in de nieuwe Scheepjes Colour Lab CAL.

Scheepjes Blogger Rachele Carmona van Cypress Textiles neemt u gedurende 12 weken mee door deze intrigerende CAL (Crochet-A-Long) waarin u wordt uitgedaagd uw grenzen te verleggen in de wondere wereld van kleur.

De CAL start op 11 januari 2023.

Inlijst service

© 2018 - 2023 Het Wolwinkeltje | Wolwinkel Drachten | sitemap | rss